DIN VÄG TILL JÄGAREXAMEN

Jägarexamen intensivkurs

Information inför intensivkursen för Jägarexamen

Kursen är en intensivkurs under 3 dagar med mycket fokus på skytte och säkerhet.

Under kursens gång kommer även inslag av teoretiska föreläsningar. 


3-dagars intensivkurs innebär långa, hårda utbildningsdagar med högt tempo (men framförallt roliga). Något som uppskattas av många då fullspäckade kalendrar lätt kommer i vägen.


När du bokar din intensivkurs för jägarexamen hos oss kan du lita på att du får en ordentlig utbildning. Våra instruktörer har flera decenniums erfarenhet och en bra förmåga att kunna förmedla denna kunskap till dig under kursen.
Teoretiska studier inför Jägarexamen

Teoretiska föreläsningar inom jakt, etik, artkännedom, viltvård, vapen och skytte som repetition kommer att hållas under kursen, men man ska ha studerat innan man deltar. Läs- och skrivsvårigheter är inga problem.


Beställ studieböcker här:

Komplett paket jägarskolan


Vad som ingår

Intensivkurserna för jägarexamen är kompletta med teori, skytte och prov över 3 dagar. Givetvis ingår lån av vapen, ammunition, frukost och lunch.


Fokus på skyttet och säkerheten

Fokuset hos oss ligger på skyttet och säkerheten. En djupare förståelse för skyttet som ni ska ha med er efter kursen är viktigt för oss.Det ska inte vara en tillfällighet att man klarar jägarexamen, du ska veta vad du gör och det är en sak som du kommer ha med dig efter kursen. Redan dag ett utför ni de praktiska momenten felfritt.


Att kunna kombinera den teoretiska kunskapen, skyttet och säkerheten på rätt sätt i praktiken är viktigt och något vi kommer lyfta fram under kursen.


Vart intensivkursen ligger

Kurserna äger rum på skjutbanorna JSK Falken i Markaryd och Landskrona-Saxtorps JSK, vilket enligt oss på Sydjakt är två av Sveriges i särklass bästa banor med otroligt trevlig atmosfär.


Provet för Jägarexamen

Naturvårdsverkets provavgifter tillkommer.

Under proven ingår ej ammunition, detta betalas privat till skjutbanan (provavgifter + ammunition = 1000-2000kr).
Hos oss på Sydjakt är det väldigt viktigt att alla känner sig trygga, nöjda och välkomna. Hos oss är alla välkomna att ta sin jägarexamen. Vi hjälper er hela vägen.


För fler frågor gällande jägarexamen eller andra event vänligen hör av er till +46708566417 eller fabian@sydjakt.se så ska vi se till att ge svar på era frågor.

Boka din intensivkurs för jägarexamen hos oss:

Boka din kompletta 3 dagars intensivkurs för jägarexamen med teori, skytte och prov här:

  • Erfarna instruktörer
  • Komplett teori, skytte & prov
  • Skytte- & Säkerhetsfokus
  • Lån av vapen ingår